7 juni

Nybyggnation i Nässjö

I samarbete med Nässjö kommun och fastighetsbolaget Smedjeport Holding AB, har Accent Arkitekter ritat nya Kvarteret Renen i centrala Nässjö. Kvarteret kommer bestå av tre lokaler i markplan för kommersiell verksamhet samt 34 lägenheter fördelat på fyra våningar.

Med inspiration från Nässjös industriella historia är Kvarteret Renen klätt i gråbrunt fasadtegel och de flacka sadeltaken försedda med grå plåt. De rökfärgade balkongräckena ramar in lägenheterna som har utvändig balkong mot den lugna innergården eller indragna balkonger utmed Postgatan. Denna rutnätsliknande inramning återfinns också på fastighetens innergård.

Med rådhuset och Stortorget som närmsta granne är entréplanet försett med generösa glaspartier mot Postgatan och Rådhusgatan, vilket ger lokalerna rikligt med ljusinsläpp och ett bra skyltläge. Även trapphusen till lägenheterna är försedda med glaspartier så att de bildar tydliga entréer och möjliggör hängande belysning så att de upplevs trygga och välkomnande även kvällstid. Längst ner i fastigheten finns parkeringsgarage, miljörum, förråd, teknik och ett trapphus där den gemensamma innergården nås.

Byggnationen påbörjas under 2021 och beräknas vara färdig om cirka två år.