13 maj
Spana in det nya höghuset i Smålandsstenar

På uppdrag av Gislavedshus har Accent Arkitekter ritat ett höghus i centrala Smålandsstenar som ska vara inflyttningsklart om cirka två år. Huset är åtta våningar högt och innehåller trettioåtta lägenheter – allt från ettor till fyror. Huset är utrustat med solpaneler och innehåller dessutom gemensamma ytor såsom lounge, övernattningsrum och ett tornrum.

3 april
Trädgårdsmingel för Kvarteret Herrgården

Nu när de första husägarna flyttat in i radhusen vid Vandalorum bjöd vi in till ett inspirerande trädgårdsmingel. Under minglet visade vi skisser och trädgårdskoncept speciellt framtagna för just Kvarteret Herrgården, samtidigt som våra medarbetare informerade om vad man ska tänka på när man anlägger och designar en trädgård.

16 mars
Lyckad utställning på Jönköpings Trädgårdsmässa

Mitt bland trädgårdsföreningar, inspirerande föreläsare och odlare på Jönköpings Trädgårdsmässa hittade du i år även representanter från oss på Accent Arkitekter. Mässan pågick under tre dagar på Elmia och resulterade i många bra möten och diskussioner om trädgårdsarkitektur.

10 mars
Vad är en certifierad byggprojektledare?

Som certifierad byggprojektledare driver Camilla projektet från början till slut på uppdrag av byggherren. Det innebär att hon är med från det första planeringsmötet till dess att projektet är slutbesiktigat och arbetet godkänt.

14 februari
Experter på tillgänglighet

Som certifierade sakkunniga inom tillgänglighet säkerställer Ellen och Stina att alla projekt uppfyller de krav lagstiftningen ställer på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

7 februari
Accent Arkitekter förstärker med ytterligare en byggnadsutformare

Idag gör Stina Lüddeckens sin första dag som byggnadsutformare här på Accent Arkitekter. Stina utbildade sig till högskoleingenjör i byggnadsteknik på Linnéuniversitetet, och har tidigare arbetat som projektör. Hon är dessutom certifierad sakkunnig inom tillgänglighet.

28 januari
Accent Arkitekter utsedda till Superföretag av Veckans Affärer

För femtonde året i rad presenterar Veckans Affärer Sveriges Superföretag. Det här året består listan av 717 företag som, enligt Veckans Affärer, ”utklassar allt och alla” och klarar de högt ställda kraven på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Till vår stora glädje är Accent Arkitekter ett av namnen på årets lista.

Trädgårdsarkitekt Fia Sjögren
20 december
Lär känna vår trädgårdsarkitekt

Som trädgårdsarkitekt hjälper Fia Sjögren dig med design, koncept, markplaner och växtplaner. Särskilt intresserad är hon av funktionella trädgårdar som inte tummar på det estetiska.

Fler nyheter