5 november
Kvarteret Duvan vinner Värnamo kommuns Arkitekturpris 2019

Varje år delar Värnamo kommun ut ett arkitekturpris. I år vann Kvarteret Duvan, som vi ritat på uppdrag av SveBo Fastigheter. I motiveringen lyfter de särskilt fram det estetiska värdet och hur vi valt att förhålla oss till den historiska omgivningen.

Vad gör en projektör
6 september
Vad gör en projektör?

Som projektör är man expert på virtuellt byggande och byggkonstruktion. Här på Accent har vi flera projektörer – Odd, Elin, Mathilda och Marcus, till exempel.

15 augusti
Ny medarbetare på kontoret

Varmt välkommen säger vi till Oscar Davidsson – ny byggnadsingenjör här på Accent Arkitekter. Oscar är nyutexaminerad från Linnéuniversitetet i Växjö och har en bakgrund som byggnadsarbetare.

9 augusti
Kvarteret Herrgården påbörjar etapp två

På uppdrag av Byggnadsfirman Roger Axelsson har vi ritat tre modernistiska radhus mittemot konst- och designmuseet Vandalorum. Kika på bilderna från andra etappen av bygget här.

28 juni
Möt chefsarkitekten på Accent Arkitekter

Ing-Marie Gustafsson startade Accent Arkitekter tillsammans med Marcus Axelsson för nio år sedan, men arkitekt har hon varit i hela tjugofem år. Under karriären har hon blivit belönad med såväl Sveriges Arkitekters Arkitekturpris i Jönköping och Kronobergs län som både Gislaveds och Värnamos kommuns arkitekturpris.

14 juni
Att dra sitt strå till stacken

På Accent Arkitekter är vi övertygade om att det man ger, det får man tillbaka. Därför försöker vi sponsra de lokala föreningarna och kulturlivet så mycket vi kan.

3 juni
Vad gör en certifierad kontrollansvarig?

Som certifierade kontrollansvariga ser Emma, Marcus och Camilla till att alla kontroller som bygglagstiftningen kräver blir genomförda. Idag kräver nästan alla byggprojekt en certifierad kontrollansvarig.

23 maj
Vad är en sakkunnig inom tillgänglighet?

Som certifierad sakkunnig inom tillgänglighet säkerställer Ellen att alla projekt uppfyller de krav lagstiftningen ställer på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Fler nyheter