19 oktober

Personalresa till Tokyo

Under hösten släckte vi ned kontoret och flög till Tokyo för sex inspirerande dagar fyllda av studiebesök, restauranger och planering inför det nya året.


 
Torsdag
Fyllda av förväntan beger vi oss mot flygplatsen och Japans huvudstad Tokyo.
 
 

 
Fredag
Väl på plats i Tokyo möter vår guide upp oss på flygplatsen och tar in oss till stan via busstransfer. Första stoppet är ett studiebesök på Jun Mitsui & Associates Inc. Architects. Efter det checkar vi in på hotellet ONE@Tokyo, ritat av arkitekten Kengo Kuma.
 
 

 
Lördag
Under lördagen besöker vi Nakagin Capsule Tower ritat av arkitekten Kisho Kurosawa. Byggnaden är uppförd i metabolismens anda och består av hundrafyrtio kapslar staplade på varandra. Efter det besökte vi den mäkta imponerande mässanläggningen Tokyo International Forum som är ritat av Raphael Vinoly.
 
 

 
Söndag
Efter att ha startat dagen med en strandpromenad spanar vi in byggnaden för varumärket Ananas, också den ritad av Kengo Kuma. Vidare besöker vi också shintohelgedomen Meiji Jingu. Helgedomen byggdes under tidigt nittonhundratal till Kejsare Meijis ära. Sista stoppet på dagens vandring blir konstmuseet Nezu, ritat av Nezu Kaichiro.
 
 

 
Måndag
Första stoppet för dagen blev turistcentret Asakusa Culture & Tourism Center, även den ritad av Kengo Kuma. Efter en fantastiskt lunch på Gonpachi Gastro Pub begav vi oss till den näst högsta byggnaden i Japan – Tokyo Sky Tree.
 
 

 
Tisdag
Fyllda med energi och nya intryck är det dags att bege sig hem till vardagen och kontoret igen.