Uppdragsgivare

Privatperson

Projektomfattning

Bygglov / Färgsättning / Projektering / Skiss och utredning /

Ett rum i naturen

Många drömmer om att flytta ut från städerna och omringa sig av naturen. En del ser till att förverkliga de här drömmarna. Familjen Liljewern gav oss i uppdrag att rita deras nya hus, på deras nya sjötomt.

Vi ville göra skogen och sjön en lika självklar del av huset som inredningen. Och vi ville göra det allra bästa av platsen, låta den komma till sin fulla rätt.

Huset gav vi en avlång form, ett flackt sadeltak och en fasad av stående träpanel. För att ta tillvara på så mycket som möjligt av utsikten, gjorde vi hela den delen av fasaden som vetter mot sjön i glas.

Resultatet blev ett objekt som förstärker och tar tillvara på sin omgivning – är till och med byggt för den. Ett hus som formgetts för naturen. Och som får ut det bästa av den.

Inget är lika storslaget som naturen själv.