Uppdragsgivare

BGJ Fastighets AB

Projektomfattning

Bygglov / Färgsättning / Projektering / Skiss och utredning /

Ett stilfullt kontor med tyngd

BGJ Fastighets AB bestämde sig för att renovera interiören i fastigheten Cupolen. Den funktionalistiska fastigheten från femtiotalet skulle få nya hyresgäster. Och vi fick i uppdrag att rita kontoret åt den nya hyresgästen, Amber Advokater, som skulle flytta in på fjärde våningen i huset.

Kontoret hade en öppen planlösning och, med tanke på husets tornliknande utformning, en utsikt över Värnamo i alla väderstreck.

I lokalens mitt höjde vi taket för att skapa en lobby. Under förhöjningen pendlade vi ner belysning i form av glasglober. Kontoren placerade vi sedan runt om den nybildade lobbyn. Och för att ta tillvara på utsikten använde vi oss av glaspartier istället för stängda kontorsväggar. Vi bytte också ut materialen i lokalen genom att lägga ett nytt ekgolv och klä pelarna framför lobbyn i rött tegel.

Kontoret med den öppna planlösningen fick en ny, modern kostym. Samtidigt som det håller en strikt och klassisk ton.

Vi förnyade och förfinade.