Uppdragsgivare

Gnosjö Laserstans

Projektomfattning

Färgsättning / Inredning /

Skandinavisk interiör med lokala influenser

Två företag i Gnosjö skulle bli ett. Eftersom företagen redan låg bredvid varandra kunde byggnaderna knytas ihop med en länk. Under projekteringen bad de oss om hjälp med interiören i tillbyggnaden – ett uppdrag som omfattade alltifrån val av möbler, belysning, material och textilier till att skapa en bra akustik.

Tillbyggnaden som knyter samman företaget skulle inhysa en ny huvudentré, reception, nya kontor, en lounge och en rymlig personalmatsal. Förutom att äta och fika i matsalen skulle de också kunna använda den för att anordna seminarier och hålla olika typer av möten i. Något som ställer krav på akustiken.

För att skapa en lugn miljö med en behaglig akustik i personalmatsalen sänkte vi undertaket och försåg de övre delarna av väggarna med björkribb, och för att ytterligare dämpa ljudet använde vi oss av  textilier från golv till tak. Till de undre delarna av väggen valde vi sedan ut en mjuk, grå kulör. I  matsalen placerade vi också en avskärmande skiljevägg av tegel försedd med en platsbyggd soffa. I kontrast mot stengolvet i matsalen placerade vi ut ullmattor i loungen och i kontoren. Genom hela projektet valde vi att jobba med lokala leverantörer. Möblerna kommer därför från Swedese och Stolab. Belysningen hämtade vi från Gnosjöföretaget By Rydéns och alla textilier kommer ifrån Gardinhuset, också det ett Gnosjöföretag.

Den nya länken mellan de två tidigare enskilda företagen tjänar idag sitt syfte som huvudentré, och matsalen där inuti används för såväl luncher som seminarier. Med andra ord så kan personalen på företaget nu njuta av en högst funktionell tillbyggnad präglad av den skandinaviska formtraditionen – kryddat med möbler och dekorationer från lokala leverantörer och formgivare.