Uppdragsgivare

Svenstigs Bil

Projektomfattning

Kontrollansvarig / Projekt- och byggledning /

Konceptuellt ny- och tillbyggnation för Svenstigs

Svenstigs är en familjeägd bilhandlare med anläggningar i Värnamo, Smålandsstenar, Gislaved och Halmstad. Ett av varumärkena de säljer är Audi, och när det var dags att uppdatera Audihallen i Värnamo och bygga en helt ny i Halmstad gav de oss i uppdrag att sköta projekteringen, projektledningen och agera kontrollansvariga för projekten.

Projektet i Värnamo omfattade att bygga till den befintliga bilhallen och verkstaden, medan vi i Halmstad skulle bygga om en gammal industri till en helt ny Audihall i Halmstad.

Genom projekten har vi arbetat efter Audis terminalkoncept och följt deras arkitektoniska formspråk. Eftersom alla Audihallar ska se likadana ut arbetade vi efter en manual som innehåller allt ifrån vilka material vi skulle använda oss av till vilken typ av belysning som skulle sitta i verkstäderna. Det finns dock fortfarande en viss möjlighet att välja mellan olika material och lösningar eftersom terminalkonceptet behöver anpassas efter både lagstiftningen i olika länder samt den faktiska platsen.

Resultatet blev två nya identitetsbärare som representerar varumärket Audi på korrekt sätt. Svenstigs har också invigt de två nya bilhallarna.