Uppdragsgivare

Swemix

Projektomfattning

Bland naturmaterial och moderna klassiker

Företaget Swemix i Gnosjö tillverkar och säljer mekaniska komponenter. De tog kontakt med oss eftersom de var i behov av ett nytt kök och lunchrum samt fler kontorsplatser. Förutom trångboddheten behövde de dessutom byta ut alla ytskikt och förse de befintliga kvalitetskontoren med mellanväggar för att förbättra akustiken.

En förutsättning för projektet var att både utformningen och materialval skulle ta hänsyn till miljön. Och samtidigt som vi bytte ut nästan alla ytskikt så ville vi att de befintliga tegelväggarna – såväl ute som inne – även i fortsättningen skulle vara ett signum för fastigheten.

Golven täckte vi med kalksten respektive ask medan vi klädde undertaken med träribb av gran. Väggarna och snickerierna valde vi att måla i gråa toner och det tillbyggda lunchrummet gav vi en generös takhöjd och placerade det i direkt anslutning till uteplatsen. Det gemensamma köket blev sedan själva hjärtat i kontoret och för att skapa ytterligare lite känsla av rymd så försåg vi kontorsrummen med glas från golv till tak. Som kronan på verket så möblerade vi kontoren med möbler från lokala leverantörer. Väggarna försåg vi sedan med fotografier från Store Mosse (givetvis tagna av lokala fotografer).

Resultat blev ett lyft för hela byggnaden samtidigt som tegelarkitekturen, som blivit så karakteristiskt för byggnaden, är kvar. En gedigen arkitektonisk stil för ett gediget företag, helt enkelt.