Uppdragsgivare

Privatperson

Projektomfattning

Från temporärt till permanent

Familjen Svensson ville bygga om sin sommarstuga, som ligger precis intill vattnet vid sjön Bolmen, till ett permanent boende. Vi fick i uppdrag att att rita till – och om – det befintliga sommarhuset för att göra det möjligt att bo där året om.

Ombyggnationen skulle gå i samma stil som sommarstugan tidigare varit i, samtidigt som vi skulle modernisera och förnya – men ändå hålla allt i ett och samma uttryck.

Vi byggde ut sommarstugan i alla riktningar och gav fasaden en träpanel behandlad med järnvitriol. Till sockeln, gavelsidorna och skorstenen använde vi i huggen granit. På baksidan mot sjön ritade vi också in en stor veranda. Inuti huset öppnade vi upp mellan de gemensamma ytorna och knöt samman de två våningarna med ett entresol. Husets inredning i går i naturtoner och samtliga garderober, skåp, och bokhyllor är platsbyggda.

Sommarstugan är nu en komplett tvåplansvilla med sjöutsikt – och inte bara från den nybyggda verandan och balkongen, utan från hela huset. Ett hus där du bekvämt och gärna bor året om, helt enkelt.